Hotline: Haji Rizal 012-210 0501

Soalan Lazim hantar kereta ke sabah sarawak


Soalan Lazim

Soal Jawab - Hantar kereta ke Sabah, hantar kereta ke Sarawak, hantar kereta ke Semenanjung Malaysia, ...
  Pengiriman hanya melibatkan pihak berkuasa kastam, dan kenderaan tersebut tidak akan diperiksa oleh JPJ atau Polis Trafik.
Sebaiknya tuan / puan membawa dokumentasi yang menjelaskan tuan / puan selesai bayar. Ini akan memudahkan tuan / puan mendapatkan surat pelepasan dari bank.
  Kapal yang kami gunakan untuk menghantar kenderaan tuan / puan adalah kapal khas untuk membawa kenderaan. Oleh itu, tuan / puan tidak perlu risau kerana tidak ada bekas lain di dalam kapal. Kenderaan baru yang jelas dihantar dari Toyota dan Perodua syarikat ke Sabah dan Sarawak juga menggunakan kapal jenis ini.
  Sangat digalakkan tuan / puan membuat tempahan 1 bulan lebih awal untuk memberi tahu penghantaran kenderaan tuan / puan ke Sabah dan Sarawak. Kami selalu ditempah sepenuhnya, jadi jika tuan / puan membuat tempahan lewat, tuan / puan mungkin perlu menunggu penghantaran seterusnya.
Pemilik kereta boleh mewakilkan individu lain ketika menghantar dan menerima kenderaan. Kenderaan boleh dihantar melalui wakil. Tuan / puan tidak akan menghadapi masalah dengan syarat semua dokumen yang diperlukan telah tersedia. 
  Tuan / Puan hanya perlu menghantarnya ke pejabat kami dan oleh itu pekerja kami  akan membawa kenderaan ke pelabuhan. Oleh itu, tuan / puan tidak perlu membuang masa menunggu untuk menghantar kenderaan anda ke kapal. Anda hanya perlu menghantar dan menerima kenderaan anda seperti yang dinyatakan dalam dokumen anda.
Ya. semua kos yang disenaraikan termasuk pelepasan kastam. Anda tidak perlu membayar wang tambahan lagi untuk penghantaran kenderaan anda..
  Both of these methods are often used in transmission of vehicles. In roro shipment the parking is a layered system (such as multi-storey parking places) Kedua-dua kaedah ini sering digunakan dalam penghantaran kenderaan. Dalam penghantaran roro tempat letak kereta adalah sistem berlapis (seperti tempat letak kenderaan bertingkat) di dalam kapal. Ini adalah kapal roro biasa yang mengangkut kenderaan dan tidak ada kontena lain. Kaedah ini banyak digunakan oleh syarikat pengedar kenderaan seperti Toyota, Honda Accord dan Toyota..